Our Story

That’s us

Only a kitchen with passion is a good kitchen and can turn food into a special experience for palate and senses. We at Rocoto want to bring this experience to your plate.

The name for our Berlin restaurant is a tribute to the Peruvian chili variety Rocoto. It is grown throughout Peru and is the main ingredient that gives all our dishes their special touch. This chilli is often compared to the active volcano named Misti in Arequipa, Andrés‘ hometown. Its colour is like the red lava and its hot flavour like volcanic fire.

Andrés Cerdeña Rendón

Restaurant owner Andrés Cerdeña Rendón opened Rocoto in April 2019. Since then, he and his team have passionately been standing behind the stove for you. It all started very small in 2017. With his catering company Rocoto & Sour, Andrés took his first successful steps in Berlins gastronomy scene, to offer an alternative to Peruvian and Latin American cuisine. Success swiftly came along. As early as October 2018, Andrés decided to turn his childhood dream of owning his own restaurant into reality. And with that, Rocoto was born.

Press

EssPress

„Einmal angekommen ist Pisco schon fast Pflicht. Und wer mag, sollte den mit Zimt probieren, eine winterlich herrlich würzige Variante, die genauso wie der Klassiker mit Angostura ordentlich Umdrehungen besitzt und auf peruanische Küche schon mal gut einstimmt“

Berliner Stadtmagazin Quiz.de

„Auch wenn dieser neue Peruaner sich nach einer extrem scharfen Chili-Sorte benannt hat, ist das Rocoto keine hotte Hölle, die wir Weichei-Europäer fürchten müssten. Im Gegenteil: Geschmacklich kommt die Küche des jungen Kochs Andrés Cerdeña Rendón dem Paradies sehr nahe“

Kulinariker

„Hier zaubert man aus weitgehend regionalen und saisonalen Zutaten gekonnt peruanische Gerichte. Und das ganz ohne Kitsch und Folklore. Stattdessen ein rustikales Ambiente mit Shabby-Chic-Anleihen. Unverputzte Steinwände, an denen am Ende des Raums ein kunterbuntes Bild hängt“

Weltexpress

„Auf der Speisekarte stehen nicht nur typisch peruanische Gerichte wie Ceviche (roher Fisch), Pollo a la brasa (Grillhähnchen wie aus einer Polleria) oder den Klassiker Lomo Saltado (Rindergeschnetzeltes), sondern auch Perus Superfood wie Maca Pulver und Chia Samen“